Насіння пшениця стягується сорт САГАЙДАК Р1 Полтавська державна агротехнічна академія
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
10 000 ₴/т
Показати оптові ціни- +380 (97) 155-33-93
- +380 (67) 613-69-19
- +380 (61) 329-51-68 факс
- +380 (96) 381-58-30 Начальник отдела продаж
Автори сорту Сагайдак: д. с.-х. н. В.Н. Тищенко; д. б. Н.М. Чекалін та ін.
Сорт озимої пшениці Сагайдак
Сорт озимою пшениці Сагайдак створений для господарств, які прагнуть отримати високу якість і врожайність пшениці під час вирощування на високому та середньому агрофонах.
Сорт створений методом гібридізації сорту озимою пшениці Лютестенс 89 і селекційної лінії місцевого походження No СЛ50144 (Лютеnc 89 х СЛ 50144) з подальшим багаторазовим відбиранням елітних рослин із використанням прибиранкового індексу, індексу продуктивного потенціалу та штучної затримки часу відновлення весняної вегетації.
Різновид — еритрипермум. Куст — прямостійкий, лист зелений. Колос білий, осяйний, циліндричний, середнього розміру та щільності, є ости. Колоскова луска добре виражена, має середнє, злегка піднятие плече, середній гострий зубець.
Сорт має високу зимостійкість — 8,7-9,0 бала, стійкість до поліганію — 8,2-8,6 бала (вузловий стандарт 8,5/8,8), до засмаги — 8,6-8,9 бала, середньозрослий, висота рослин становить 82,7-105,1 см. Стійкий до ураження бурої іржі, борошнистий ровою, фузаріозом на рівні умовних стандартів. Довжина вегетаційного періоду 272 — 280 днів, середньо стиглий.
Урожай і якість зерна
Зернування червона, велика, маса 1000 зерен — 48,9-50,6 г. Натура зерна 810-820 г. Досягнута потенціал врожайності у виробництві 114,0 ц/га.
Сорт належить до сортів інтенсивного типу, витримує високі дози мінеральних і органічних добрив і пропонується для вирощування як парових, так і непарних попередників (кукурудзяна на силос, горох на зерно, багаторічні трави, злакоробові травосмеси и др.).
Колчан має високу пластичність, але найкращі врожайи формують оптимальні терміни посіву (15-25 вересня); має високу здатність до купання в осінній і весняний періоди. Сорт віднесений до групи з підвищеною фотопероїдичною чутливістю та подовженим періодом яровізації.
Сорт має чудову стійкість до хвороб і шкідників завдяки імунологічних захищеності. Характеризується найбільшим колосом серед усіх представлених сортів, високою вирівнйністю й підвищеною кількістю зерен у колосі. Генетично закріплена здатність формувати високу масу тисячі зерен. Висока врожайність нового сорту формується завдяки підвищеній частки зерна в загальній біомасі рослини.
За фізико-хімічними та хлібопекарними властивостями Колчан формує високу якість зерна з вмістом білка 11,2-13,5%, клейковини 29,6-30,5%. Сила борошна 487W а.а. Обсяг хліба 1100-1480 мл. Надзвичайно високі хлібопекарні якості. Сорт віднесений до групи сильних пшеницях.
З 2010 року доданий до Національного реєстру сортів рослин України.
- Ціна: 10 000 ₴/т