Пшениця м'яка зима.
Назва сорту ― ШЕСТОПАЛОВКА (Шестопалівка. Shestopalivka).
Оригінатор: Приватне науково-виробниче об'єднання "Бор".
Позасин у Національний реєстр сортів і рослин, придатних для поширення в Україні 2007 р.
Оригінатор: Приватне науково-виробниче об'єднання "Бор".
Позасин у Національний реєстр сортів і рослин, придатних для поширення в Україні 2007 р.
Господарські та біологічні характеристики
- Потенціал врожайності — 150 ц/га.
- Середньорослий (86-87 см).
- Раннеспелий. Вегетаційний період — 278-288 днів.
- Морозостійкість вища за середню. Висока густо- та жаростійкість.
- Комплексна стійкість до хвороб.
- Гарна стійкість до розтягування й осипання насіння.
Якість зерна:
- Сильна пшениця. Мукомольні та хлібопекарні показники сорту гарні та чудові. Зерно містить 14, 2-14,3% білка, клейковини — 29, 4-30,5%. Загальна хлібопекарська оцінка — 8, 2-8,4 бали.
Апробаційні ознаки:
- Різновид еритроспермум, лос білий, осяйний. Маса 1000 насіння — 47,9
Агротехнічні вимоги:
- Належить до універсального типу — може вирощуватися за різних попередників, але найкращі результати показує за добрих умов вирощування. Рекомендовано висівати сорт наприкінці оптимальних термінів посіву.
Особливості сорту:
- Дворучка, можна висівати в бурштинські та люті вікна.
Сорт високопродуктивний, універсального типу використання. Невибагливий до умоввирощування, попередників и термінів сева, має високу екологічнупластичність.
Для отримання високоякісного зерна потрібно проводить третім підживленням сухимиазотового туками або позакореневі підживлення карбамідом N10-15 в фазе косіння -молочна стиглість.
Норма висівання насіння 4,5-5,5 Млн. передих семян на 1 га залежно від зони вологозабезпеченості