Коріандр насіння мікрогрін екосемена microgreens seeds non gmo certified Вага 1 кг
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
60 ₴/кг/кг
Показати оптові ціни- +380 (97) 155-33-93
- +380 (67) 613-69-19
- +380 (61) 329-51-68 факс
- +380 (96) 381-58-30 Начальник отдела продаж
Коріандр (кінза) — однорічна трав'яна рослина родини парасолькових заввишки 115-120 см.
Квітки блідо-рожевого кольору утворюють складану парасольку на довгому кольорованні.
Коріандр — прекрасний медонос. Квітить у червні-іолі, 35-40 діб. Нектар у квітках виділяється дуже рясно в теплу погоду. Зважень триває навіть у разі +30+35 градусах. Кількість бджіл, що працюють на 1 витці квітучих посівів, налічується понад 2500 шт. Під час цвітіння привіси контрольних ульєв досягають 3-5 кг на день. Медопродуктивність коріандру — 200-300 кг з 1 га, а на родючих і в міру зволожених ґрунтах доходить до 500 кг/га. Мед має лікарські властивості, багатий на мікроелементи, необхідні для кровотворення ( залізо, мідь, марганець). Кристалізується повільно.
Розмножується насінням. Насіння висіває під зиму або ранньою весною одночасно з ранніми яровими зерновими культурами. Перед посівом навесні проводять ферментацію насіння. Глибина закладення насіння 2-3 см, відстань між рядами 30-40 см, між рослинами 25-30 см. Насіння зберігає схожість до 4 років.
Насіння проростає за температури 5-6 °C, згодом з'являються через два-три тижні після посіву. Молоді сходи стійкі до весняних заморозків. Багато вологи коріандр вимагає під час цвітіння та дозрівання. Вегетаційний період — 90-120 днів.
Норма висівки — 16-18 кг/га, за широкорядного посіву — 12-16 кг/га. Маса 1000 насіння — 5,5-8 г.
Рослина любить легкі родючі ґрунти. На болотистих, кислих, глинистих ґрунтах росте погано.
Коріандр також використовується в медицині як лікарська рослина та в харчовій промисловості як пряність.
Мікрозеленач Кінза
Пікантний смак і аромат. У мікрогрині кінзи міститься багато вітаміну С, вітамінів групи B і PP, рутин, каротин і пектин. Ці мікроелементи підтримують імунітет, зміцнюють судини та роблять їх еластичнішими. Через велику кількість вітаміну С у листі, кінзу рекомендується трохи пожувати, щоб зміцнити ясна та вбити шкідливі бактерії в ротовій порожнині. Кінзу часто додають до «важких» м'ясних страв, позаяк пектин стимулює перистальтику та виділення шлункового соку, що сприяє швидкому й ефективному засвоюванню їжі.
Популярною в кулінарії пряною приправою є кінза — зелень коріандру. Вона широко популярна у виробництві ковбасних виробів, всіляких маринадів для м'яса, а також консервів. У ресторанній кухні кінза мікрогрін вважається однією з найзахопливіших до смаку й аромату прянощів, застосовується в приготуванні салатів, традиційних супів азійської кухні та навіть напоїв. Про корисні властивості рослини відомо досить багато, особливо, що в ній містяться такі речовини:
- вітаміни С, В, РР;
- пектин;
- каротин;
- рутин.
Поєднання такої великої кількості корисних мікроелементів надає найсприятливішого впливу на організм людини. Вітамінний комплекс підтримує й помітно зміцнює імунну систему, сприяє поліпшенню кольору та стану шкіри, стабільній роботі судин. Вітамін С, який у великій кількості містить мікрозеленю кінзи, зміцнює ясна та забезпечує тривалу чистоту ротової порожнини. Рослина має малу енергетичну цінність — приблизно 20 ккал/100 грамів.
Вітчизняні фермерські господарства активно вирощують пряну рослину в тепличних умовах. Якщо вам знадобилася кінза мікрогрин, варто вибрати виключно яскраво-зелене листя, пружне та соковите. Щойно зрізана зелень зберігає повний комплекс корисних мікроелементів, має довший термін зберігання.
- Ціна: 60 ₴/кг