У Реестрі сортів рослин України від 1997 року.
Господарські та біологічні характеристики:
- Сорт озиму пшениці інтенсивного типу універсального використання на різних агрофонах.
- Високоурожайний — у різних сортовинах і на виробництві забезпечував урожай у 73,6-93,6 ц/га, що на 3,8-12,4% вище за інші комерційні сорти.
- Середньоранний, тривалість вегетаційного періоду 276-285 днів.
- Середньо росеві (92-106 см), стійкий до ліплення (7-8 балів).
- Стійкий до осипання зерна, середньо стійкий до проростання на корню в передборковий період (4-5 балів).
- Має польову стійкість до бурої (3-4 бала), жовтої (5-6 балів), стеблевого іржу (3-4 бали), борошнистої роси (3-4 бала).
- Морозимостійкість вища від середнього рівня (6-7 балів).
- Вирізняється високою стійкістю до спеки та погоди (8-9 балів).
Якість зерна: належить до групи сильних сортів пшениці. Вирізняється високими та стійкими показниками якості зерна, зокрема вміст клейковини 30,5-31,5%, сирого білка 13,3-14,5%, сила борошна 320-360 о., об'єм хліба 1450-1520 см3. Загальна оцінка хліба 4,9-5,2 бала.
Апробаційні ознаки: різновид еритропермум. Колос білий, осяйний, циліндричної форми, 90-100 мм довгої, середньої щільності. Ості рівні довжини колоса, щільні, ламкі, зазубрені. Колоскова луска ланцетої форми. Плече злегка трохи підняте, середньої величини. Килевий зубець гострий, довгий (4-5 мм). Зерно червоне, яйцеподібної форми, склоподібне, вирізняється високою масою 1000 зерен (38-46 г).
Агротехнічні вимоги: придатний для вирощування як найкращих попередників, так і на середніх і низьких агрофонах. Норма висівання 4,5-5,0 млн. передових зерен на гектар. Терміни сіву загальноприйняті для озиму пшениці в конкретних умовах. Має підвищену чутливість до ранніх термінів сівання.
Особливості сорту: виділяється винятково високою сухостійкістю. Формує велике високонатурне зерно з високими технологічними показниками якості зерна.