Гірчиця чорне насіння мікрогрін екосемена microgreens seeds non gmo certified Вага 1 кг
- Немає в наявності
- Оптом і в роздріб
60 ₴/кг
Показати оптові ціни- +380 (97) 155-33-93
- +380 (67) 613-69-19
- +380 (61) 329-51-68 факс
- +380 (96) 381-58-30 Начальник отдела продаж
Насіння гірчиці чорної для пророщування мікрогрін без гмо сертифіковане.
посилення. Гірчиця чорна серед давніх культурних рослин Європи; відома в багатьох країнах Європи, Азії, Африки, Америки, в Австралії. Культується в багатьох країнах Південної Європи, переважно у Франції та Італії. У межах Росії та Близького Зарубіжа гірчиця чорна поширена порівняно мало, за винятком Червонодарського краю, України та Закав'янки.
Характеристика. Однорічна рослина заввишки до 80 см. Стебель гладкий або обвушений у нижній частині, зелений з антоціаном у пазухах бічних гілок. Листя ліниве, перисто-нарізне або лопатьне. Квітки жовті.
Плод — стручок завдовжки 1-2 см, чотиригранний, горбистий. Під час дозрівання стручок розкривається, і насіння обсипаються. Насіння дрібне, червоно-коричневе забарвлення, під час розтирання видають помірно їдкий запах.
Хімічний склад. Насіння містить 31-33% олії та приблизно 1% ефірної олії. Олія має коричнево-жовте забарвлення, за запахом схожа на ріпакове. Активний складник — глікозид синігрін і калійна сіль міронової кислоти. Синігрин у присутності води перетворюється на світозин.
Дія. З насіння готують не тільки столову гірчицю, що вирізняється гостротою, але також отримують олію, гірчичний порошок, з якого готується гірчичне тісто, яке використовується як гірчичне пластиру для зменшення болів під час ревматизму.
Застосування. Насіння гірчиці чорної мають надзвичайно гострий, терпкий смак, що схожий на хрен. З них готують найкращі сорти столової гірчиці — динамічний і гірчичний соус "равігат".
Велика кількість насіння використовується в харчовій промисловості для виробництва різних видів спецій і прянощів для консервування овочів і грибів. Але найбільша кількість їх використовується для виробництва гірчиці. І хоча майже кожен виробник залежно від використаних прянощів отримує інший смак гірчиці, відомі два основні типи — французька та гірчиця з хроном. Гірчиця з хроном готується із суміші насіння білої та чорної гірчиці грубого помелу або роздроблених. Насіння чорної гірчиці надає їй специфічного смаку.
Гірчиця — гарний емульгатор, тому що слугує захисним покриттям під час теплового оброблення м'яса свійської птиці, телятини та риби. Водночас гірчиця не тільки запобігає витіканню м'ясного соку, але й ароматизує його.
Інше. В Індії гірчиця чорна відома під назвою "раї банаресскі", поширена у штатах Уттар-Прадеш, Пенджаб, Тамілнад. Насіння вживають для різних гострих приправ.
- Ціна: 60 ₴/кг